Grote Rommelmarkt

Grote rommelmarkt Eensgezindheid

EGMOND-BINNEN –  Muziekvereniging Eensgezindheid uit Egmond-Binnen houdt zaterdag 11 juni voor de 50ste achtereenvolgende keer haar jaarlijkse grote rommelmarkt. Deze markt vindt plaats op het Kerkplein waar ongeveer 2500 m2 vol gezet wordt met spullen van uiteenlopende aard.

De leden van de muziekvereniging en tal van vrijwilligers zullen vanaf 9.00 uur de spullen verkopen met maar één doel voor ogen, een zo hoog mogelijke opbrengst voor de muziekvereniging.

Groot aanbod

De spullen die op het plein worden uitgestald zijn door de eigen leden opgehaald bij mensen die deze spontaan beschikbaar stelden. Op de rommelmarkt wordt zo’n 45.000kg aan overtollige spullen te koop aangeboden waarvan de diversiteit zijn weerga niet kent. Er zijn zoveel artikelen dat het bijna onmogelijk is om dat allemaal op te sommen. Kleding, schoeisel, radio- en tv apparatuur, computerspullen, tuingereedschap, c.v. en sanitaire spullen, groot en klein meubilair, gereedschappen, antieke spullen, curiosa, glas en aardewerk, potten en pannen, fietsen, boeken, lampen en andere elektrische apparatuur, speelgoed en lp’s. Alles ligt op soort gesorteerd op de daarvoor bestemde kramen.

Voor een snuffelaar is deze markt de ideale plaats om te zoeken naar iets dat valt onder een van de categorieën: leuk, handig, waardevol, praktisch, aanvullend, vervangend of ‘dat had ik altijd al willen hebben’. Er is veel te koop op de markt in Egmond-Binnen. Als speciale service worden de gekochte (grote) spullen tegen een vergoeding thuisbezorgd in de regio Haarlem – Den Helder!

Pannenkoeken

Op de markt wordt ook aandacht besteed aan het vermaak en datgene dat belangrijk is voor een ieder – de inwendige mens. Er staat een team van pannenkoekenbaksters klaar om iedereen die daar trek in heeft te voorzien van een overheerlijke versgebakken pannenkoek. Ook worden daar soep en diverse broodjes te koop aangeboden. Daarnaast is er een bar waar verfrissingen en koffie worden geserveerd. Bij het ‘Rad van avontuur’ worden weer tal van prijzen over het marktterrein gestrooid.

Gezellige boel

De ware liefhebber van dit soort evenementen en de koopjesjagers doen zichzelf beslist tekort wanneer ze niet een kijkje komen nemen in Egmond-Binnen op zaterdag 11 juni. Op het marktterrein is de toegang gratis. Het belooft, net als de voorgaande edities, een gezellige boel te worden. De marktlieden van Eensgezindheid raden iedereen die iets speciaals op de kop wil tikken aan er vroeg bij te zijn. De eerste klap is en blijft nog altijd de spreekwoordelijke daalder waard. De opbrengst van de markt komt in zijn geheel ten goede aan muziekvereniging Eensgezindheid, die van de opbrengst nieuwe instrumenten hoopt te kunnen aanschaffen. Ook worden de kosten van de eigen muziekopleiding voor een deel uit het resultaat van de rommelmarkt bekostigd.

De moeite van het onthouden zeker waard: zaterdag 11 juni 2022 in Egmond-Binnen. Grote rommelmarkt op het Kerkplein. Aanvang verkoop 09.00 uur.

Terug naar het overzicht